Specialisaties

Een kroon wordt gemaakt wanneer een composietvulling niet meer mogelijk is. Het beschermt de tand beter tegen breuk. De tand moet wel eerst omslepen worden door de tandarts. Een brug is een aaneenschakeling van kronen en kan gebruikt worden om verschillende tanden met elkaar te verbinden. Het maken van kroon– en brugwerk kan zowel op tanden als op implantaten. De nieuwere kronen en bruggen worden gemaakt van zirkonium of volledig porselein.

Zirkonium is een wit metaal dat zeer sterk is. Het laat geen donkere metalen rand zien wanneer het tandvlees terugtrekt. Deze kronen worden voornamelijk gemaakt achteraan in de mond omdat daar de kauwkrachten het grootst zijn. De bijzonder fraaie hechting aan het tandvlees is ook een mooi kenmerk van zirkonium.

Porselein heeft de eigenschap om licht door te laten en daardoor benaderen deze kronen zeer sterk de vorm en looks van uw eigen tanden. Onze tandtechnieker komt in de praktijk de kleur, vorm en transparantie van uw kronen bepalen. Deze kronen zijn dan ook zeer moeilijk van natuurlijke tanden te onderscheiden.

Afdrukpasta wordt niet meer gebruikt. In de plaats wordt een scan van de bovenkaak en de onderkaak genomen. Dit is veel aangenamer voor de patiënt, nauwkeuriger en klaar op enkele minuten. Ook hier is de technologie niet blijven stilstaan.